Saturday, 3 December 2016

A.W.A.K !


Kepada awak yg selalu sy sebut dalam setiap doa,
 sy mencintai awak termasuk kelebihan dan kekurangan awak. :)

Monday, 3 October 2016

Seven of Us


It's been a long time we don't out together like this. :) :)
Betol-betol rindu mereka semua. Untungnya bos bagi cuti hari Ahad baru-baru nie sempena Maal Hijrah. So, kami bersepakat nak ngedate dkt Pantai Mek Mas masa mula-mulanya.. Tap for da last minit tukar lokasi ngedate jewlah dekat Pantai Cahaya Bulan. Hihi.
Pape pown tak kisahlah memana pown janji dapat jumpa bersua
muka. Naseb baik semuanya free time tue.. Tue pwon masih tak cukop korum 2 orang.. Sibuk bebenor dua orang tue mungkin.. Hee.. Rindu jugok kat dua orang tue. Mmmuahhh sikettt. Hihi.
Btw, thankss boyprenggg twin sy a.k.a adda kamal sbb snap
gambar kami bertujuh nie. Nice picture oke. :-* Thankss jgk dkt boyprengg saya sbb temankan saya ngedate ngn sahabat-sahabat saya dengan hashtag family mek bungo.. Kehkehkeh.. :-*
Mommy to-be lak so gorgeous.. Cam tak caya
lak sorang dari kami dah nk jadi mommy tak lama lagi.. Moga baby membesar dengan sihat yew.. Jaga kandungan tue leklok.. :) :)

Saturday, 20 August 2016

Rindu ..

Menggamit memori bersama bebudak awesome nie. Rindu ngat-ngat aihhhhh. :D

Tuesday, 16 August 2016

Mama Turns 46 !

Assalamualaikum !

Semalam bersamaan 15/08/2016 adalah hari lahir
mama yang tercinta. Maaflah hari nie baru  boleh bebel panjang dalam diari kecil nie even semalam ma punya birthday. Takpelah janji semalam dah wish dengan bagi hadiah sekali. Huhu. Kitaorang punya plan nak buat suprise dekat ma menjadi jugak ar. Buat-buat tak hingat semalam birthday ma. So, kitaorang tak wish larh awal-awal. Haha. Tahu mesti ma kecil hati sebab anak dia tak wish. Sorry ma. Kitaorang nak buat suprise dekat ma. 

Balik dari temankan budak tue pergi temunjanji
kat hospital terus pergi beli hadiah untuk ma. Ce teka apa hadiahnya ?? :D Hadiah takdelah seberapa tapi cantek jugaklah. Ma pown suka. Katanya hadiah paling cantek yang dia pernah dapat. So, saya dengan budak tue sangat terharu dengar sebab ma sangat appreciate hadiah yang kitaorang bagi. Lahai.. bahagia kami berdua bila tengok wajah kegembiraan ma dapat hadiah. Sebenarnya ann.. Kepuasan bagi seorang ank tue bila dapat bahagiakan mak ayah dia. Betol tak ?? Tue larh apa yang saya rasa. :')

Now, mama turns 46. Even umor ma dh 46 tahun tapi
dia still nampak muda dan cantek. Hihi. Mama adalah mama terbaek kat dunia nie. Mama adalah wanita terhebat dalam hidup kami berempat. Ma sentiasa kuat dalam menghadapi setiap kesulitan hidup dan tabah dalam segala hal. Tahu jugak ma banyak menangis dalam diam. Hmmmm. Semoga mama dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia disamping keluarga tercinta. Semoga ma jugak peroleh keberkatan hidup didunia dan akhirat. Kami sayang mama sangat-sangat. :')

my beloved mommy. >3

Friday, 12 August 2016

Febret Shawl

Assalamualaikum !

Nak dengar cite sedih tak ?? Sedih yang teramat sangat seperti orang sedang putus cinta rasa dia. Rasa yang tak boleh dielakkan. Sentiasa ingat akan satu benda nie. Nak tahu tak apa dia ?? It's my febret shawl ! Shawl yang dibeli oleh someone masa pegi KL tahun lepas. Peristiwanya dah lama tapi sangat menggamit memori sebab tue adalah kenangan terindah yang pernah aku rasa. Aku beli shawl tue kat Berjaya Times Square. Aku tau tak perlu kot nak mention beli kat mana tapi nak bagitahu jugak. Nama lagi memori ann. 
Masa tue pergi jalan-jalan dengan adik n him kat sana. Pusing-pusing kat atas tue n then ternampak lah satu shawl nie kat satu kedai tue. Asalnya nak beli ngn money sendiri tapi tetiba orang tue hulurkan money dia tolong bayarkan. Aku tetiba rasa terharu. Even shawl tue xdelah mahal mana tapi berharga buat aku sebab orang tue bayarkan. Orang tue pulak always special in my heart. Dan aku berkenan sangat dekat shawl tue sebab corak n warna dia yang cantek. 
Sayangnya, aku sempat pakai beberapa kali jew shawl tue. Shawl tue hilang masa aku pegi Melaka. Aku sempatlah pakai kat Melaka tue. Tapi aku taktau macam mana shawl tue bole takde dalam semua beg masa aku cari dekat rumah. Aku ingat aku letak shawl tue dalam beg masa tengah-tengah kemas sbb malam tue aku naknaek bas. Hairan bin ajaib betol. Macam mana bole hilang ?
Orang tue tahu shawl yang dia belikan hilang dan aku tahu dia hampa sangat sebab aku hilangkan pemberian dia. Aku tak jaga barang yang dia bagi dengan elok. Frustnya dia. Tapi nk buat cmne sebab aku tak sengaja hilangkan dan aku sendiri pown frust. Shawl cmnie kalo cari kompem akan jumpa tapi nak cari seperti dalam memori tue yang susah. Takkan sama dah. Yang pertama kali tue yang paling terindah. Hmmmm. Rindu dekat shawl tue. :(

Shawl febret aku. Hari last aku pakai masa kat melaka :(


Fri-date with them

Semalam pergi date dengan
dua orang budak nie, Mek Yin dan Kema. Walaupon malas nak keluar tapi gara-gara dipaksa oleh budak Mek Yin tue rajinkan jua diri nie untuk keluar. Dahlah hujan pulak tue. Lahai.. gigihnya kitaorang asal boleh keluar sesama. Kitaorang tak pergi date jaoh pon. Hanya sekitar Kota Bharu jew tue pown dekat D'apple sebab niat asal kitaorang just nk pergi makan kat situ. Haha. See ! nak makan jew pown. Dah kita layan gambor jew. :)

chicken chop mushroom + mocha sejuk. Maap airnya tak kelihatan. hihiks

Nia lar budak dua orang tue Mek Yin dan Kema. Kema tue boy deh. Takot pikir girl jah. Hihi

Selpie ngn mek nie dulu before makan. Wajib kena slpie duluan. Haha
Hah.. Nie jew gambor2nya. :)


video
 

Nak jugak boomerang skali skala ann. huhuks

Nak cakap yang kitaorang balik dalam hujan semalam.
Habis basah uolls. Haha.

Wednesday, 10 August 2016

Citarasa saya.. Citarasa korang macam mana ? :)

Assalamualaikum !

Motif kali nie macam nak lebih-lebih sikit. Hihi.

Sebab excited sangat duk tengok gambar yang telah disharekan oleh kawan fesbuk td.

So, why not saya share dekat sini lak ann.

Haaa.. ce teka apa dia ??

oke.. oke.. [malas nak teka-teka nie ann]

Tengok jew gambar-gambar kat bawah nie deh
/
/
/
/
/
\/ 

Silalah sila :D

febret ! cantek jugak kalo jenis yang kurus tinggi cam saya nie pakai
. haha. perasan jap. serius, cantek sangat. :D

my febret kaler. Pattern dia pown xkurang cantiknya. Sesuai untuk orang
 berkulit cerah. Mesti berseri-seri pakai. huhu.

lahai.. cantinya larr.. mewahnya nampak baju kaler nie.

yang nie pown febret jugak ar. sbbnya PEPLUM. Minat gila kodd
dengan style peplum camnie. Lebih lagi tuk orang kurus. Dahlar kaler puple.
Takdelah nampak sangat yang kurus dia ann. Cannot move on k. huhu

yang nie pown sama. cantek sangat.

Mak aiiii... asal cantek sangat nie. :D

Dah tengok dah ? Puas dah tengok ? Haa.. dah2 lar tengok yew
nanti pecah pulak screen fon or laptop tue karang. haha.. just kidding guys. ^_^

Mesti tak jenuh korang duk tengok gambar-gambar nie semua ann.
Kompem ada yang tak sabar jugak nak kawen. Hihi. Like me ! aummm :P
Kalo xde yang part gatal tuetak sah mektok nie soram. Huhu.

Kalo korang nak tau, semua tue jenis yang mek suka. Yang paling berkenan sangat dihati nie
baju pengantin yang ada jugak campur kaen songket yang macam kat atas tue lar. Serius berkenan sangat. Nanti kawen teringin nk pakai baju pengantin like that. Huhu. Taktau kenapa citarasa macam tue. 

Korang rasa  macam mana ? Cantek tak ?
Maybe pandangan dan citarasa orang nie berbeza-beza. Tak semua suka benda yang sama ann. Ada yang citarasa dia macam tue dan ada jugak yang citarasa dia macam nie. Apa pown, its depend to korang nak yang macam mana.. Dan itulah citarasa mek bab baju pengantin. Tak masuk lagi bab pelamin anganku. Haha. Mek nie koya jew lebih. Bab laen laen tue laen pulak citenya k.

So, macam mana citarasa korang ?
Share ar dengan mek. Nt boleh kongsi pandangan. Ann ann ? :)

Baju tue semua collection dari JIMMY COUTURE. So, korang ley followlah
instagram dan fesbuk dia tue. Rasanya tuelah owner dia. Maflah xberapa nak sure sangat sebab mek pown tengok dalam fesbuk jugak yang orang-orang duk share keluar kat wall mek. Try jew korang cari. Kot2 jumpa lar ann. ;)