Saturday, 20 August 2016

Rindu ..

Menggamit memori bersama bebudak awesome nie. Rindu ngat-ngat aihhhhh. :D

Tuesday, 16 August 2016

Mama Turns 46 !

Assalamualaikum !

Semalam bersamaan 15/08/2016 adalah hari lahir
mama yang tercinta. Maaflah hari nie baru  boleh bebel panjang dalam diari kecil nie even semalam ma punya birthday. Takpelah janji semalam dah wish dengan bagi hadiah sekali. Huhu. Kitaorang punya plan nak buat suprise dekat ma menjadi jugak ar. Buat-buat tak hingat semalam birthday ma. So, kitaorang tak wish larh awal-awal. Haha. Tahu mesti ma kecil hati sebab anak dia tak wish. Sorry ma. Kitaorang nak buat suprise dekat ma. 

Balik dari temankan budak tue pergi temunjanji
kat hospital terus pergi beli hadiah untuk ma. Ce teka apa hadiahnya ?? :D Hadiah takdelah seberapa tapi cantek jugaklah. Ma pown suka. Katanya hadiah paling cantek yang dia pernah dapat. So, saya dengan budak tue sangat terharu dengar sebab ma sangat appreciate hadiah yang kitaorang bagi. Lahai.. bahagia kami berdua bila tengok wajah kegembiraan ma dapat hadiah. Sebenarnya ann.. Kepuasan bagi seorang ank tue bila dapat bahagiakan mak ayah dia. Betol tak ?? Tue larh apa yang saya rasa. :')

Now, mama turns 46. Even umor ma dh 46 tahun tapi
dia still nampak muda dan cantek. Hihi. Mama adalah mama terbaek kat dunia nie. Mama adalah wanita terhebat dalam hidup kami berempat. Ma sentiasa kuat dalam menghadapi setiap kesulitan hidup dan tabah dalam segala hal. Tahu jugak ma banyak menangis dalam diam. Hmmmm. Semoga mama dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia disamping keluarga tercinta. Semoga ma jugak peroleh keberkatan hidup didunia dan akhirat. Kami sayang mama sangat-sangat. :')

my beloved mommy. >3

Friday, 12 August 2016

Febret Shawl

Assalamualaikum !

Nak dengar cite sedih tak ?? Sedih yang teramat sangat seperti orang sedang putus cinta rasa dia. Rasa yang tak boleh dielakkan. Sentiasa ingat akan satu benda nie. Nak tahu tak apa dia ?? It's my febret shawl ! Shawl yang dibeli oleh someone masa pegi KL tahun lepas. Peristiwanya dah lama tapi sangat menggamit memori sebab tue adalah kenangan terindah yang pernah aku rasa. Aku beli shawl tue kat Berjaya Times Square. Aku tau tak perlu kot nak mention beli kat mana tapi nak bagitahu jugak. Nama lagi memori ann. 
Masa tue pergi jalan-jalan dengan adik n him kat sana. Pusing-pusing kat atas tue n then ternampak lah satu shawl nie kat satu kedai tue. Asalnya nak beli ngn money sendiri tapi tetiba orang tue hulurkan money dia tolong bayarkan. Aku tetiba rasa terharu. Even shawl tue xdelah mahal mana tapi berharga buat aku sebab orang tue bayarkan. Orang tue pulak always special in my heart. Dan aku berkenan sangat dekat shawl tue sebab corak n warna dia yang cantek. 
Sayangnya, aku sempat pakai beberapa kali jew shawl tue. Shawl tue hilang masa aku pegi Melaka. Aku sempatlah pakai kat Melaka tue. Tapi aku taktau macam mana shawl tue bole takde dalam semua beg masa aku cari dekat rumah. Aku ingat aku letak shawl tue dalam beg masa tengah-tengah kemas sbb malam tue aku naknaek bas. Hairan bin ajaib betol. Macam mana bole hilang ?
Orang tue tahu shawl yang dia belikan hilang dan aku tahu dia hampa sangat sebab aku hilangkan pemberian dia. Aku tak jaga barang yang dia bagi dengan elok. Frustnya dia. Tapi nk buat cmne sebab aku tak sengaja hilangkan dan aku sendiri pown frust. Shawl cmnie kalo cari kompem akan jumpa tapi nak cari seperti dalam memori tue yang susah. Takkan sama dah. Yang pertama kali tue yang paling terindah. Hmmmm. Rindu dekat shawl tue. :(

Shawl febret aku. Hari last aku pakai masa kat melaka :(


Fri-date with them

Semalam pergi date dengan
dua orang budak nie, Mek Yin dan Kema. Walaupon malas nak keluar tapi gara-gara dipaksa oleh budak Mek Yin tue rajinkan jua diri nie untuk keluar. Dahlah hujan pulak tue. Lahai.. gigihnya kitaorang asal boleh keluar sesama. Kitaorang tak pergi date jaoh pon. Hanya sekitar Kota Bharu jew tue pown dekat D'apple sebab niat asal kitaorang just nk pergi makan kat situ. Haha. See ! nak makan jew pown. Dah kita layan gambor jew. :)

chicken chop mushroom + mocha sejuk. Maap airnya tak kelihatan. hihiks

Nia lar budak dua orang tue Mek Yin dan Kema. Kema tue boy deh. Takot pikir girl jah. Hihi

Selpie ngn mek nie dulu before makan. Wajib kena slpie duluan. Haha
Hah.. Nie jew gambor2nya. :)


video
 

Nak jugak boomerang skali skala ann. huhuks

Nak cakap yang kitaorang balik dalam hujan semalam.
Habis basah uolls. Haha.

Wednesday, 10 August 2016

Citarasa saya.. Citarasa korang macam mana ? :)

Assalamualaikum !

Motif kali nie macam nak lebih-lebih sikit. Hihi.

Sebab excited sangat duk tengok gambar yang telah disharekan oleh kawan fesbuk td.

So, why not saya share dekat sini lak ann.

Haaa.. ce teka apa dia ??

oke.. oke.. [malas nak teka-teka nie ann]

Tengok jew gambar-gambar kat bawah nie deh
/
/
/
/
/
\/ 

Silalah sila :D

febret ! cantek jugak kalo jenis yang kurus tinggi cam saya nie pakai
. haha. perasan jap. serius, cantek sangat. :D

my febret kaler. Pattern dia pown xkurang cantiknya. Sesuai untuk orang
 berkulit cerah. Mesti berseri-seri pakai. huhu.

lahai.. cantinya larr.. mewahnya nampak baju kaler nie.

yang nie pown febret jugak ar. sbbnya PEPLUM. Minat gila kodd
dengan style peplum camnie. Lebih lagi tuk orang kurus. Dahlar kaler puple.
Takdelah nampak sangat yang kurus dia ann. Cannot move on k. huhu

yang nie pown sama. cantek sangat.

Mak aiiii... asal cantek sangat nie. :D

Dah tengok dah ? Puas dah tengok ? Haa.. dah2 lar tengok yew
nanti pecah pulak screen fon or laptop tue karang. haha.. just kidding guys. ^_^

Mesti tak jenuh korang duk tengok gambar-gambar nie semua ann.
Kompem ada yang tak sabar jugak nak kawen. Hihi. Like me ! aummm :P
Kalo xde yang part gatal tuetak sah mektok nie soram. Huhu.

Kalo korang nak tau, semua tue jenis yang mek suka. Yang paling berkenan sangat dihati nie
baju pengantin yang ada jugak campur kaen songket yang macam kat atas tue lar. Serius berkenan sangat. Nanti kawen teringin nk pakai baju pengantin like that. Huhu. Taktau kenapa citarasa macam tue. 

Korang rasa  macam mana ? Cantek tak ?
Maybe pandangan dan citarasa orang nie berbeza-beza. Tak semua suka benda yang sama ann. Ada yang citarasa dia macam tue dan ada jugak yang citarasa dia macam nie. Apa pown, its depend to korang nak yang macam mana.. Dan itulah citarasa mek bab baju pengantin. Tak masuk lagi bab pelamin anganku. Haha. Mek nie koya jew lebih. Bab laen laen tue laen pulak citenya k.

So, macam mana citarasa korang ?
Share ar dengan mek. Nt boleh kongsi pandangan. Ann ann ? :)

Baju tue semua collection dari JIMMY COUTURE. So, korang ley followlah
instagram dan fesbuk dia tue. Rasanya tuelah owner dia. Maflah xberapa nak sure sangat sebab mek pown tengok dalam fesbuk jugak yang orang-orang duk share keluar kat wall mek. Try jew korang cari. Kot2 jumpa lar ann. ;)

Tuesday, 9 August 2016

Rindu Pada Yang Belum Halal


Sungguh aku rindu kepada
dia yang masih belum halal bagiku. Rasa berat menanggung semua kerinduan yang tersimpan disegenap ruang hati ini yang tiada siapa pon tahu. Oh Tuhan, sampai kapan ya mahu begini ?? Hihi. Takdak hal terkeluar pulekss bahasa indon. Bali jom !! Hahaks. Motif ?? grrrrrr abaikan :D

Walaupon selalu lihat depan mata, selalu calling-calling
and msg-msg tetap juga tak hilang perkataan 'rindu' tue melainkan dia dah halal untuk kita. Dah seratus peratus jadi hak milik kita. Tak perlu nak berebut-rebut dengan sedari-sedari kat luar sana. Hihi. Sampai berebut-rebut ?? Macam sorang tue jerk jejaka kat atas dunia nie ann ?? Macam takde kumbang laen dah. Bukan macam tue sayang. Jejaka tue memang ramai kat atas dunia nie ramai yang hensem-hensem dan berkerjaya dan betollah kumbang bukan seekor tapi dah yang sorang tue jugaklah yang kita sayang bagai nak rak nak buat camne.

Bertahun kita semai sayang dan cinta,
 tempuh pelbagai onak dan duri,  dan hadapi segala rintangan dan cabaran, takkan nak lepas cenggitu jew ann. Nak sia-siakan semua usaha kita sepanjang pertahankan relay kita. Kenalah jugak pertahankan selagi mampu. Penat tau tak kita duk jaga relay kita last-last jatuh kat tangan orang laen. Hadoiii ! Depressed betol hakak bab nie. Grrrrrr rasa nak hempuk-hempuk orang jerk. Haha.

Sebenarnya ia bergantung pada pasangan masing-masing.Betol tak ??
Kalau dalam diri tue ada rasa sayang, cinta, setia dan macam-macam rasalah, janganlah duk nak melayan sangat orang laen. Kata dalam hati "saya hanya ada awak sorang' jerk tapi yang kau tergamak sangat pegi sambut tangan orang laen tue pehal ?? Haaa. Tak pepasal naek hangin hakak nie. Werrrrkkk :P Seriously, hakak sensitif bila dengar ada orang ketiga dalam perhubungan tue. Memang betol 'bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi'. Tapi sesama kaum perempuan kenalah paham. Takkan tergamak nak tikam belakang kaum sendiri ann .Kalau dah tahu dia tue dah ad bf/gf or suami/isteri tolonglah kau jangan pergi dekat. Kesian nanti dekat pasangan diorang terpaksa makan hati nanti.

Dah habis bab tue. Berbalik kepada motif sebenar. Huhu.
Untung sape yang dh kawen ann ? Halal dalam segala hal bila kita dah bina masjid dengan pasangan. Buat apa pown takpe siap dapat pahala lagi tau. Yelah dah nama pown suami isteri ann. So, bebas nak buat apa. Sebaliknya, bertambah rezeki bila mendirikan rumah tangga. Lahai untung dan bahagianya sape yang dah kawen especially yang kawen awal tue. Hihi. Bunyi macam jeless jew hakak nie. Opkos jeless sebab hakak dah 20 lebih kott tapi tak tahu bila dapat bina masjid cam orang laen. Teringinlah jugak nak ada suami dan anak. Ank kembar lak tue. Hihi. Kembar oke ! Hmmm.. masih belom sampai seru nak berumah tangga lagi. Jadi, bersabarlahlah dulu duhai hati. Sadisnya hakak dik. Hahaks.

Tapi takpe. Ada hikmah lar tue ann. Allah dah rancang
cantik-cantik dah jalan hidup kita. Mungkin Allah nak tunggu kita betol-betol dah ready nak hadap alam berumah tangga baru dia tibakan saat tue. Huhu. Jadi, kesimpulannya, hakak dan buah hati hakak bolehlah kumpul duit banyak-banyak dulu. Nanti boleh buat majlis akad nikah dan sanding grand macam apa yang hakak impikan. InshaAllah. Usaha tue kena lebih ar ann. Ape pown hakak rindu pada dia yang teristimewa dalam hati nie. Ecece ! sweet tak hakak ?? tak sweet ?? Meh sini nak sekeh kepala siket. Huhu. :P

Moga-moga ..

Alhamdulillah.. Dititipkan rasa ikhlas dalam diri.
Lebih baik memberi dari menerima. Betol tak ?? Semoga kita semua sentiasa ikhlas dalam memberi tak kira berbentuk apa sekalipun pemberian tue. Kita beri apa yang kita mampu asalkan hati biar ikhlas. Moga apa yang kita beri dan hulurkan kepada mereka yang memerlukan sedikit bantuan dari kita dapat  mengukirkan senyuman dan kegembiraan diwajah mereka. 

 Allahuakbar.. sungguh tenang rasanya jiwa bila dapat mengikut kehendak orang-orang sekeliling walaupun sedikit sebanyak. Terutamanya insan-insan tersayang. Sedikit sebanyak dapat puaskan hati kecil ini walaupown tak spenuhnya. Mungkin hari ini hari kita membantu mereka, mana tau hari esok mereka pula yang membantu kita. Biarlah setiap apa yang kita lakukan hanya bersederhana namun ada keberkatan disebaliknya. :)

Moga-moga, apa yang kita beri dan buat
untuk kepentingan dan kesenangan orang laen, menjadikan kita insan yang lebih bersyukur. Moga-moga bertambahlah rezeki kita nanti. Rezeki yang kita dapat jangan lupa jugak untuk dikongsi dengan insan-insan tersayang dan yang memerlukan. Dalam rezeki kita ada juga rezeki orang laen. Tak salahkan berkongsi sedikit ?? :)

Monday, 8 August 2016

Kaki dan Tangan Kuat Berpeluh? Bahaya Ke Tak?

 Masalah saya dari dulu sampai sekarang. Stress oke stress. Huhh !
Sape yang bermasalah macam saya jugak boleh lah baca statement kat bawah nie yep. Hope dapat membantu korang mana yang patut. :):):):)

Punca sebenar kaki dan tangan berpeluh dan bagaimana nak atasi masalah tersebut :
  

Disebalik "Saya Minta Maaf"

Bila teringat balik benda yang berlaku dekat rumah tadi
buat aku rasa serba salah. Semuanya jadi tak kena. Kenapalah perlu hadap situasi macam tue pepagi ? Heishh ! Tak pepasal aku bawak motor kemaen laju tambah dengan masa dah lewat nak pergi keje. Tak sempat tengok berapa tahap kelajuan motor aku bawak tadi. Haha. Perasan yang ko tue bawak laju sangat yew ? Dah rasa terer sangat atas jalan tuh ? Padahal baru jew dapat green light dari baba boleh bawak motor sendiri dan pestime jugaklah aku masuk bandar bawak motor sendiri. Ketar lutut weiii. Huuu.

Disebabkan beberapa keping gambar lama buat aku dengan dia bergadoh pagi tadi.
Kalau nak dikirakan benda tue benda kecik jew. Yewlahh.. Gambar jew kot. Tak perlu nak cakap lebih-lebih pasal benda tue tapi hati dia mana aku tau ann. Mungkin dia cemburu. Tapi aku faham sebab bila dah sayang seseorang tue kalau boleh kita taknak ada pape yang berkaitan dah dengan dia yang membabitkan sejarah silam. Kalau boleh nak suruh dia buang jaoh-jaoh kenangan lalu dia. Tutup setiap cerita lama dia dan bukak cerita baru dengan kita. Korang pon kompem pernah hadapi situasi yang sama dengan partner kau macam aku ann ? 

Aku geram sangat dengan dia tadi. Disebabkan perasaan geram
tue lar aku terbuat sesuatu dekat dia. walaupown tak sakit tapi aku tau tersangat kurang ajarnya perbuatan tue. Silap besar aku buat macam tue. Aku betol-betol tak sengaja. Tak terniat pown dihati nie buat macam tue. Tapi tue lar. Sebab geram sangat semua boleh jadi. Aku benci weii bila ada jew something yang boleh buat aku dengan dia bergadoh. Tapi alhamdulillah. Tak perlu nak hadap situasi nie lelama. Tetiba dia hantar chat "I'm sorry pasal tadi"  dekat aku mase on fesbuk. So terharu sebab selalunya aku yang kena mengaku salah dulu. Alhamdulillah jugak sebab dia dah banyak berubah. Dia mampu control dah sikap negatif dia tue. 

Sejuk perut aku. Hiii. Aku pown sebenarnya salah jugak. Lambat
sangat bertindak. Kalaulah kan aku buang awal-awal gambar tue semua mesti tak jadi macam tue ann. Tue pown kalaulah. Sayangnya aku tak boleh nak putar bali masa. Serius cakap. Rasa bersalah aku dekat dia still menghantui aku lebih-lebih bila terbayang muka dia. Awak, saya betol-betol mintak maaf pasal tadi. :(

Sunday, 7 August 2016

Sahabat

Msa wedding Zatul. Nielah sahabat dunia akhirat ambe. Tak cukap ahli nie.

Persahabatan tue luas sangat definisinya. Sungguh kita bukan orang yang bersyukur andai tidak menghargai insan yang bergelar sahabat. Hargailah sahabat. Terima seadanya mereka, jadi pendengar yang setia dan berkongsi setiap suka dan duka, susah dan senang. Tanpa sahabat terasa sunyilah hidup nie. Dengan sahabatlah kita bergelak ketawa dan bergurau senda. Huhu. Serius ngat eh bunyinya. 

Dunia sekarang KAWAN tue ramai tapi SAHABAT tue susah nak cari. Kawan yang time ada masa kita senang tue berlambak ngat tapi nak cari yang time ada masa kita susah tue mungkin dua or tiga orang dalam seribu. Itu pown insan yang dipanggil sahabat. Setakat kawan tue memang jenuh ar nak buat macam tue. Sahabat jugak yang terkontang-kanting untuk kita. Bahagia bila lihat kita gembira, sedih bila lihat kita menangis, dan tumpang sekaki bila ada adegan gaduh dengan musoh. Haha. Takdelah. Gurau jew. Sahabat-sahabat kita semua baik-baik. Semua suka beri nasihat yang positif. Yang negatif tue jarang-jarang sekali ar. Huhu.

Kita bersyukur sangat sebab ada ramai sahabat. Sahabat kesayangan pon kita ada. Haha. Tapi rasa sayang kita kat diorang tue sama jew peratusannya. Tak berbelah bagi pown. Jadi tak mo jeles-jeles yew. Tak mo tak mo. Hahaks [gedik ngat aihh bunyinye] Werkkk ! Macamlah ada yang kesah kan  ? Serius cakap. Beruntung rasanya diri nie sebab dianugerahkan sahabat-sahabat yang baik. Semua sporting-sporting. Dan part paling best bila tahap perangai gila-gila diorang tue mencecah tahap paling tinggi xleh nak belah. Time tuelah boleh tergelak besau, terbahak-bahak sampai keluaq habeh ayaq mata dan hinguih nie. Lahai teroknya depa semua nie. Bila teringat balik semua tue buat kami gelak sorang-sorang. Betoi kami cakap nie. Eh ape ke hal keluar loghat utara lah pulak. Hehe

Tapi sekarang semua sibuk dengan kehidupan masing-masing. Zaman sekolah dah lama berlalu ann. So, tak boleh nk berkepit cam dulu-dulu dah. Kalo dulu time balik kelas tambahan, mesti kitaorang pergi melaram dulu dekat KB. Haaa... mana reti nak balik rumah terus masa tue sebab seronok dapat keluar sama-sama. Huhu. Lebih-lebih lagi sekarang ada yang dah mendirikan rumah tangga. Bila dah bersuami tue ann tahap sosial tue laen sikit.  Tak boleh dah nak spend time sama-sama macam dulu. Opkoslh kan dah jadi hak milik orang mana boleh sesuka nak ajak bini orang keluar lepak. Haha. Marah nanti suami dia. Bila dah jadi mak orang lagi larh tak boleh weiiii. Nak kena jaga anak semua ann. Hmmmm. Bilalah pulak turn kita ? Eh eh tetiba lak ann. Hihi. Sobs sobs. Sahabat kita yang sorang tue taknak bagi kita kawen pown. Betol tak Azreen ? Ko taknak bagi aku kawen kan sbb kau still single lagi ann ? :P 

Kalo nak cakap pasal sahabat nie dan kisah-kisah dari dulu sampai sekarang dengan diorang memang panjang. Takkan ada penghujung cerita. So, kita berhenti setakat nie sajalah. Penat dah nk bebel panjang kat sini. Hihi Akhir kata, kita sayang semua sahabat-sahabat kita. Mmmuahhh. Lots of love ~ Tadaaaa...

Cinta Tersimpul Rapi ~

Kulerai segala yang terkusut
Kusimpul agar menjadi rapi
Demi menjaga hatimu
Ku rela mengalah selalu
Mengapa kau berubah laku

Inikah yang harus ku terima
Di atas setia sekian lama
Engkau menjadikan aku
Pelakon dalam sandiwaramu

Cintaku rinduku bukannya yang terkusut
Ku ikat ku belai dan kusimpul.. oohh…

Hati ingin berbicara
Hati pun sering bertanya
Di mana hujung jalan cerita
Bukannya di bibir tanpa sebarang noktah

Selangkah engkau pergi seribu langkah aku mengejarmu
Sekelip mata engkau hilang seluruh pelusuk ku cari…oohh…
Setinggi mana engkau membawa diri akan aku daki…oohh…
Sedalam mana engkau cuba menyembunyi akan ku selami

Biar terbukti biar bersaksi
Cinta kita cinta tersimpul rapi

Saturday, 6 August 2016

Kau, Aku, Kita

Assalamualaikum !

Have a wonderful day gais. Pagi tadi mendung jek masuk tengahari nie alhamdulillah cuaca agak bagus. Hee. Sekarang nak belanja senyum panjang syiket yew :):):):):)

Ce baca title kat atas tuh. Haa.. baca dah ? Nanti kite story yew. Hee.
Btw, it's about me, it's about you and it's about us. Ecece.. speaking london uolls. Hahaks. Rasa eksaited lak nak story pasal someone nie. Special jugaklah dalam hidup saya selain family terchentaa. Hii. Sayang gile kot kat jejaka soram nie sebab dari dulu sampai sekarang tak boleh nak lupa tentang dia dan semua kenangan yang pernah diciptakan bersama dulu. Cewah.. ayat cam nak lebih-lebih jewkan. Dramatik sangat. Haha. Kompem ada yang termuntah sat g baca. :D

Tapi ada satu benda yang saya tak faham dengan diri dia.
Susah sangat nak baca hati dan fikiran dia. Even dah lama kenal bertahun-tahun kot tapi masih gagal dalam mengenali diri dia sebenar macam mana. Kadang mud dia okey jew. Kadang tue mud dia down.Angin puting beliung toksah duk cite lar. Takdak angin, takdak hujan pown boleh datang emosi dia yang tak berapa saya nak berkenan sangat tue. Agak sangat mudah terpengaruh dengan emosi amarah dia. Tapi tetap ikutkan saja dari melayan akan jadi perang besar pulak nanti ann. So, dalam perhubungan tue kalo yang sorang tue jadi api, yang sorang lagi kenelah jadi air. Barulah aman dan tenteram dunia nie. Hihi.

Alhamdulillah, setakat nie saya mampu ikutkan saja semua
kerenah negatif dia even ada masanya saya penat melayan, saya sedih dengan sikap dia tapi it's okey. Asam garam dalam dunia percintaan cenggitulah. Kalo boleh hadap, berpanjanganglah perhubungan tue. Kalo tak boleh nak hadap alamaknya terputus ditengah jalanlah hubungan uolls. So, masing-masing sebenarnya kena saling memahami, saling mempercayai, saling bertolak ansur dan perlu saling jujur antara satu sama laen. Yew dok ?? Saya paling suka time datangnya manja dia yang bole buat saya tak tahan.. Heishhh.. melting kot bila keluar manja dia. Cakap ngn kita pon baek semacam jek. Time tue rasa sejuk jew perut nie bila dia cakap baik-baik plus manja dengan kita. Aduyai.. bole pening kepala melayan manja budak tue soram yang dah berumur 28 tahun. Dah 28 oke tapi still childish. Hihi. Tapi saya suka ! >_< [gedik jap. hihiks].

Tahu banyak mata memandang saya dan dia macam tak boleh
nk go on jek ann. Tahu jugak ramai yang yang pikir negatif dari positif pasal kami. Almaklumlah kami berdua tak setanding anak menantu pakcik dan makcik yang mungkin ada rumah besar, kereta besar dan gaji pown beribu. Tapi semua tue tak mustahil lar. Kami bole usaha jugak tuk sampai ke tahap tue. Rezeki kita semua Allah dah tetapkan. Mungkin caranya berbeza. Senang dengan cara tersendiri. So, tak payah nak pandang rendah sangat dekat kami dan family kami yew. Better jaga tepi kaen sendiri kot2 ada yang koyak tepi tue kew. Astagfirullahhalazim ! tak pasal-pasal termengumpat n termengata tanpa sengaja. Maafkan saya pakcik dan makcik yew ! ^_^

Sekarang letak tepi cakap orang. Anggaplah tue satu ujian
dan cabaran dalam hidup. Sayang, apa kata kita sahut semua cabaran orang sekeliling kita tue. Kita buktikan yang spekulasi diorang terhadap kita selama nie salah dan jangan sampai ada yang termakan diri sendiri sudah. Huhu. Saya tahu awak jejaka yang baek. Sangat baek. Mungkin keadaan yang menjadikan awak sperti sebelum nie. Takde yang boleh faham awak even adik beradik sendiri.Takpe Allah kan ada. Family kedua awak pon ada. Jadi saya taknak awak rasa macam awak sorang-sorang jew kat dunia yang penuh cabaran nie. Cuma satu jew saya mintak. Awak tinggalkan diri awak yang dulu dan semua masa lalu awak. Saya nak awak jadi insan yang berguna untuk parents awk, untuk ank isteri awak dan untuk  kita semua. Saya tahu awak mampu. Kan awak dah janji nak jadikan saya makmum awak. So, marilah kita sama-sama perbaiki diri yew sayang. Diri saya pown tak sempurna dan banyak kekurangan. Jadi, kita berusaha sama-sama yew.

Awak perasan tak ? Allah pertemukan kita tuk kali kedua
tanpa kita sangka pown ann. Dan awak perasan jugak tak nie adalah peluang kedua yang saya bagi dekat awak ? Allah tue sebaik-baik perancang. Mungkin pertemuan kita kedua nie ada himahnya. Samada awak jodoh saya atau Allah hanya semata-mata pertemukan kita. Saya harap awak lebih menghargai peluang kedua nie sebab peluang kedua yang awak dapat belom tentu orang laen dapat. Awk sangat bertuah tau. Jangan bagi saya nangis-nangis lagi. Jangan suka sakitkan hati saya macam dulu-dulu. Allah pown sayang awak sebab tue dia bagi awak banyak peluang untuk awak jadi orang yang lebih baek dan orang yang berjaya dunia dan akhirat. So, jangan sia-siakn peluang yang ada k. I love u so much. :)

Dari saya untuk awak. :)

Stuck Sudah Wei

Omaigod ! omaigod !
Agak hampa rasanya plus kecewa.
Tak tahu dah macam mana nak mula balik berbisness.
Kepala hotak agak stuck.
Hilang semua kepakaran dan ilmu yang ada pada diri.
Perlu cari balik semua kekuatan yang entah kemana agaknya menghilang.
Orang-orang tersayang, sila support saya semua yew ??
My dear customer, please stay with me.
Saya perlukan semua kekuatan tue untuk cari balik apa yang hilang.
Penat sangat layan hotak yang stuck nie.
Syuhada, moga lebih kuat oke ! Janganlah cepat sangat lemah.
Kalo dulu kau boleh, kenapa sekarang tak ?
Oke ! Harap murah rezeki dan makin bertambah rezeki lepas nie.
Tak mau sedih-sedih dah. 
Smile ! :):):):)

Aku dan Bongsu

Assalammualaikum ! :)

Nak belanja senyum manis dulu arh before menaip kat sini.:):):):) Hihi. Manis tak manis tak ? Sape cakap tak taknak kawan. Haha [ajet-ajet majuk gitu kan ]. Macamlah ada yang kesah. Kesian kat diri sendiri. Hee. :) Time duk sorang-sorang cengginilah datang pulak idea nak menaip tentang apa. Bos takde keje pon takde. So, I is senang hati sebab dapat layan blog nie. Haha. Tetiba datang rasa nk bercerita tentang dua beradik nie yg sweet lagi awesome nie. Kadang agak menyampahlah jugak. Haha. Sape lagi kalo bukan aku dengan adik bongsu aku yang diberi nama NURUL FATEN BINTI RAZALI. Nama secantik tuan dia. Haa ! Jangan lepas nie orang tue perasan dhlah sebab cakap dia cantik. Jangan sampai hidong kembang semangkuk dah. Haha. Btw, dialah si bongsu kami sebab kitaorang dua beradik jew. Takde yang ketiga or keempat oke.  Umor pown beza setahun jew sebab tue kadang-kadang kitaorng tak ubah cam kembar.[kembarlah sangatkan mekdik ?] :D

Ada peribahasa mengatakan "Air yang dicincang takkan putus". Pernah dengar tak ? Kompem pernah dengar ann. Walaupown kita adik beradik nie always bergaduh dan bertekak besar mana sampai xhengat dunia skali pown lastly akan berbaik jugak ann. Adat dunia biasalah. Nama lagi adik beradik dan kita hanya manusia biasa yang tak lepas dari kesilapan. Tapi aku dan adik aku sweet jew.Huhu.Bergadoh bertekak pown takdelah lama sangat. Takdelah sampai berjam-jam, berhari-hari. Tp time gadoh tue larh macam masing-masing nie memang tak perlukan antara satu sama laen dah. Heishhh. Egonya diri masing-masing. Kesian baba n mama aku kena hadap sakit kepala sebab ada anak mcm nie. Hihi.

Kitaorng nie dua-dua keras kepala sebenarnya tapi aku ar yg banyak mengalah. Haha. Mengalah ar sangat ann. Serius cakap. Aku banyak mengalah maybe sebab aku nie kaklong kodd. Tp kebiasaannya terpaksa mengalah dan terpaksa jugak makan hati. TERPAKSA tue bagi besar sikit. Huhu. Sebab kalo kita makin layankan keras kepala masing-masing sampai kesudah tak habis babak gadoh antara kita adik beradik. Haaa. Masing-masing nak menangkan diri sendiri. Betol tak ?? Makan hati letak belakang. Syedihhh ! :') Ekceli, aku tak suka bila aku dan adik aku bermasam muka. Salin tak tegur sapa. Duduk satu rumah kodd tapi situasinya macam tue. So, I was be like krik krik krik. Haha. So, annoying ! Fuhhh .

Lama-lama kitaorang okey balik tanpa sedar. Gelak-gelak macam biasa. Eh betol kew ada babak gadoh antara aku dan adik nie ? Haaa.. Kadang tertanya-tanya ar jugak camtue kat kepala hotak nie. Mana taknya. Boleh pulak gelak-gelak cam takde pape berlaku. Haha. Kalo nak cite pasal kerenah perhubungan yang dipanggil adik beradik nie memang takkan ada kesudahannya. Setiap hari akan ada episod baru yang nk bermula. Macam drama tv pulak ann. Hihi

Btw, aku sayang sangat dekat adik aku yang kadang-kadang okey yang kadang-kadang senget tue. She's so complicated person. Aku tak faham dan tak dapat baca apa yang ada dalam diri dia tue. Apa pown, its small matter larh. Bt sakit kepala dan hati jew duk pikir benda tue. Haha. Dialah musuh, dialah kawan, dialah lawan n special word dialah adik bongsu. So, jangan noty2 yew budak. Tarik tlinga baru tau. Haha. [ajet garang ar pulak]. Ingat adik aku takot ? Langsungg tak takot. -_-'

Nie lar cik bongsu saya. Syumell ann dia.  :D

Wednesday, 3 August 2016

Bicara Hati

Sebenarnya hidup nie rumit. Terlalu rumit. Banyak sangat
benda yang kita tak sangka berlaku dan bakal berlaku. Semuanya diluar jangkaan. Kadang tue penat jugak ar melayan sesuatu yang melibatkan hati dan perasaan nie.

Dalam hidup aku ramai sangat yang pernah hadir
dan pernah jadi sebahagian dari hidup. Tapi datangnya dengan keadaan yang berbeza. Tak pernah aku mintak pon sebenarnya untuk mereka hadir dalam hidup nie. Tak pernah juga terlintas untuk jatuh sayang dan cinta. Hmmmm. Allah dah aturkan siap-siap jalan cerita hidup kitakan. Allah pertemukan dengan setiap dari mereka dengan alasan tertentu. Ya ! aku pernah bahagia dengan mereka tapi hanya untuk sementara. Setiap kali kebahagiaan tue hadir, setiap kali tue jugaklan dugaan datang menimpa. Sebenarnya aku menyayangi orang yang salah dan masih belum bertemu dengan orang yang tepat. Salah kerana aku selalu diluka dan dikecewakan.Selalunya aku yang lebih menjaga hati. Lebih memahami perasaan. Namun hati dan perasaan sendiri tak terjaga. Tersepak sana sini.

Walaupon bahagia tue datang untuk seketika
namun aku bersyukur sekurangnya aku dapat merasakan macam mana rasa bahagia dengan orang yang tersayang. Dari pengalaman tue jugaklan memberi aku pengajaran dan menjadikan aku lebih menghargai. Aku juga lebih tabah dan kuat dari sebelum nie. Aku fikir ada hikamh disebaliknya. Mungkin Allah nak bagi aku yang lebih baik dari tue dan yang lebih aku perlukan. Allah jew yang tahu semuanya. Aku mampu berdoa dan berharap jew. Hati sila lebih sabar.

Tapi macam mana pula dengan perhubungan
yang pernah jaoh dulu dan sekarang datang mendekati semula. Adakah itu juga perancangan Allah atau sejarah sama akan berulang untuk kali kedua ? Sedikit pon tak pernah terjangka dek fikiran seseorang yang pernah jaoh dgn kita satu ketika dulu datang semula mendekati dan menjadikan kasih bertaut kembali. Perasaan benci bertukar sayang. Perasaan sayang bertukar cinta. Kadang hati nie keliru. Kadang terasa takot untuk lebih mengharap dan memberi harap. Takot akan dikecewakn untuk kali kedua. Sesunggohnya teramat sakit bila hati dihiris luka. Entahlah. Penat untuk menjawab setiap persoalan yang bermain kat fikiran nie. Sbb aku sendiri keliru. 

Apa yang aku harapkan, Allah beri aku yang terbaek.
Mana yg buruk untuk aku mintak Allah jaohkan dengan mudah. Dan jika itulah yang sememang diciptakan untuk aku, moga Allah jadikan dia yg terbaek dari yg terbaek. InshaAllah. :)

Luahan semata. hihi.


Tuesday, 2 August 2016

Special post for you

Bukak fesbuk tetiba ada gambar budak tuh.
Budak annoying, senget, perangai pon ada gila-gila sikit dan paling best budak paling sporting yg aku pernah kenal. Huhu. My annoying prennnnnnn Azreen Shahera a.k.a Mek Yin deh. Mention siap-siap doh nama tuh. Haha. Huhhh! lama betol kodd tak borak-borak ngn hang. Nak date apatah lagi kena tunggu mg balik kampung dulu arh. Mek ! lmbt ag kow mg nak balik heh ? Berjanggut dah eden tunggu [nampak ngat tipu.heee]. 
Aku nak tnya sikit boleh dop ? sikit jah nk tanya. 
Hmmmmm... Mg rindu aku tak Yin ? Haha. Kompem mg rindu dih sebab aku kan bestprennnn yg mg paling sayang setakat nie. Tapi taktaulah takot ada lagi hok paling sayang kan.[ayat cam nk merajuk jah] haha. Btw, aku nk buat pengakuan sikit nie. Aku rindu mg sangat-sangat. Amboi ! sangat-sangat tue paling xleh belah kan. Haha. Disebabkan aku rindulah aku post khas entry nie untuk mg sayangku. :P
Rindu nak date ngn mg. Pergi situ sini ngn moto. Just kita
dua jah kae. Haha. Kita dua pon jadi jajah Kota Bharu asal boleh tubik bederak. Ecece ! sweet jugok kita kae ? Haha. Rindu nk borak-borak ngn mg, buat sesi luah perasan dan buat ketupat. Haha. Bab tue paling best jugak. Lepas buat ketupat, masing-masing buat muka tak bersalah.Ohhhh agak annoying kat situ. Hehe.
Eh Mek ! Kalo rindu tue mesej or calling-calling lar bestprennnn mg nie.
Aduhlahhh ! jangan duk jual mahal gitu larh deh. Aku siap komen dah kat gambar tadi tanda aku wujud kt fesbuk tuh dan nk bagi mg ingat untuk mesej aku. Haha. Mesej jelah sebab buat mase lenie xleh maen whatsapp mek. Fon aku jatuh. Huwaaaa ! sedih aku Mek. Takleh dahlah nak selpie-selpie pasnie. Kalo tak penuh gambar aku kat wall fesbuk. Ada hikmahnya kat situ. -_-'
Okelah. Letih dh nk bobey sini. Haha. Tadaaaa :P

My awesome bestpreennnn everrrr :)
Maaflah banyok guno loghat kelate. :)